Το Rinophar® είναι στείρος φυσιολογικός ορός (ισότονο διάλυμα NaCl 0,9%) έτοιμος για χρήση, χωρίς συντηρητικά, συσκευασμένος σε πλαστικές αμπούλες πολυαιθυλενίου των 5 mL. Δεν προκαλεί ερεθισμούς. Σύνθεση Rinophar® Κάθε mL διαλύματος περιέχει 9 mg χλωριούχου νατρίου σε ύδωρ για ενέσιμα.Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η χρήση του Rinophar®.
Το Rinophar®ενδείκνυται σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες για:


 • την υγιεινή της μύτης
 • την οφθαλμική υγιεινή
 • την υγιεινή των αυτιών
 • Πώς χρησιμοποιείται το Rinophar®.


  Η κάθε αμπούλα είναι μιας χρήσης. Το Rinophar® μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση. Μη χρησιμοποιείτε την ίδια αμπούλα για τον ταυτόχρονο καθαρισμό της μύτης, των ματιών και των αυτιών.


  Υγιεινή της μύτης


  Κατάλληλο σε περιπτώσεις ξηρής ή βουλωμένης μύτης. Προορίζεται για την έκπλυση των ρινικών κοιλοτήτων και τη ρευστοποίηση των ρινικών εκκρίσεων. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1 - 3 ενσταλάξεις (πλύσεις) την ημέρα.


  Προφύλαξη:
  - Ενσταλάξετε το προϊόν στη ρινική κοιλότητα με ελάχιστη πίεση έτσι ώστε να αποφεύγεται οποιοσδήποτε κίνδυνος επιμόλυνσης του μέσου ωτός διαμέσου της ευσταχιανής σάλπιγγας.
  - Να μη φυσάτε έντονα τη μύτη σας για 10 λεπτά μετά την εφαρμογή του προϊόντος.

  Οφθαλμική υγιεινή


  Κατάλληλο για την έκπλυση ή την καθαριότητα των ματιών. Με ενστάλαξη (1 - 3 ενσταλάξεις την ημέρα) στο εσωτερικό του ματιού ή εξωτερικά για τον καθαρισμό των ματιών και των βλεφάρων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια αμπούλα και για τα δύο μάτια. Πλησιάστε το στόμιο της αμπούλας με προσοχή κοντά στο μάτι. Μην ακουμπάτε το στόμιο της αμπούλας στην επιφάνεια του ματιού, στο βλέφαρο, ή στις γύρω περιοχές. Πιέστε ελαφρά την αμπούλα για την απελευθέρωση και την ενστάλαξη μερικών σταγόνων μεταξύ του βλεφάρου και του ματιού.
Με αποστειρωμένη γάζα σκουπίστε το πλεονάζον υγρό.


  Προφύλαξη:
  - Αν χρησιμοποιείτε άλλες οφθαλμικές σταγόνες, αφήστε διάστημα τουλάχιστον 10 λεπτών μεταξύ της ενστάλαξης του Rinophar® και των άλλων σταγόνων.


  Υγιεινή των αυτιών


  Κατάλληλο για ξέπλυμα του έξω ακουστικού πόρου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια αμπούλα και για τα δύο αυτιά. Με μία γάζα σκουπίστε το πλεονάζον υγρό.  ΠΡΟΣΟΧΗ
  Το προϊόν δε χορηγείται σαν ενέσιμο. Μετά το άνοιγμα, το προϊόν που δεν έχει χρησιμοποιηθεί πρέπει να απορρίπτεται. Να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Να μη γίνεται η χρήση του προϊόντος εάν η αμπούλα είναι ανοιγμένη ή κατεστραμμένη, εάν το διάλυμα είναι θολό ή έχει ίζημα, μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.

  Το Rinophar® πρέπει να φυλάσσεται σε μέρη που δεν το βλέπουν και δεν το φθάνουν τα παιδιά.

  Το ιατροτεχνολογικό προϊόν πληροί τις απαιτήσεις για τη σήμανση

  0653